Smak życia

Nasi absolwenci

tomekm.jpg

Sylwetki absolwentów

Żyję w tym mieście

darek copym.jpg

Sylwetki

Nikt nie staje się szaleńcem z własnej woli  -   J. Lacan
Ale też nikt bez własnej woli i troski o siebie szaleńcem być nie przestanie
Aktualności
Nasze jesienne przetwory PDF Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
wtorek, 14 października 2014 11:16

Kolorowo i pachnąco jest w naszej kuchni. Warzywa i owoce pasteryzujemy i zakiszamy. Na półkach już stoją marynowane rzodkiwewka, marchewka, grzyby i papryka biała i czerwona. W dużych słoikach kiszone ogórki, a w małych marmolada i kompoty.

Dobry smak ogórkom kiszonym dają przede wszystkim koper i czosnek ale dobre gospodynie wrzucają jeszcze ziarna gorczycy, korzeń i liście chrzanu oraz liść laurowy – uważa Ela Tomczyk, która zakończyła już edukacje warsztatową i podjęła pracę w spółdzielni socjalnej w dziale gastronomicznym.

Przygotowaliśmy także warzywną dekorację w wąskiej długiej butelce, a wniej umieściliśmy czosnek, liście magi – czyli lubczyka oraz gorczycę, a wszystko to zalane zostało olejem. Na ścianie zawiesiliśmy koszyk wiklinowy z wrzosem.

14.10.2014

Materiał przygotowali: Agnieszka Para i Łukasz Suwary

 
« pierwszapoprzednia481482483484485486487488489490następnaostatnia »

Strona 482 z 619

Liczba gości

Naszą witrynę przegląda teraz 41 gości 

Skuś się na Gorzów

Badania w działaniu




Stworzone dzięki Joomla!. Designed by: free joomla templates VPS hosting Valid XHTML and CSS.